MAJLIS IFTAR JAMAIE, SUMBANGAN AIDILFITRI, SOLAT HAJAT PT3 & KHATAM AL-QURAN

SELASA, 28 JUN 2016
iftarCollage1

Selasa, 28 Jun - Majlis khatam Al-Quran, Penyampaian Sumbangan Aidilfitri, Ifthar Jamaie & Solat Hajat telah diadakan di Ruang Legar Haji Jamaluddin. Program anjuran Panitia Pendidikan Islam ini bertujuan menggalakkan para pelajar membaca dan mencintai al-Quran serta melaksanakan amalan sunat di bulan Ramadhan. Penyampaian sumbangan Hari Raya kepada pelajar miskin telah disampaikan oleh Puan Hajah Jamiaah binti Kechut, Pengetua SMK Kota Masai. Program ini juga dapat merapatkan hubungan silaturrahim dalam kalangan guru, ibu bapa , dan seluruh warga SMK Kota Masai.

       

HARI TERBUKA 2016

AHAD, 26 JUN 2016
HariTbukaCollage1

Ahad, 26 Jun - Program Hari Terbuka SMK Kota Masai telah berlangsung dengan jayanya. Ibu bapa dijemput hadir ke sekolah bagi membincangkan prestasi anak-anak mereka berdasarkan keputusan peperiksaan pertengahan tahun.

PROGRAM 100 HARI SPM

KHAMIS, 16 JUN 2016
100hariCollage1

Khamis, 16 Jun - Unit Bimbingan Kaunseling dengan kerjasama Jawatankuasa Kecemerlangan SKOMAS telah mengambil pendekatan dengan melancarkan Program 100 Hari Menjelang SPM yang telah dirasmikan dengan sempurnanya oleh Puan Hajah Jamiaah binti Kechut, Pengetua SMK Kota Masai. Antara matlamat program ini adalah  memastikan bahawa tahap kebersediaan pelajar untuk menghadapi peperiksaan adalah pada tahap terbaik dan optimum. Ia juga bertujuan meningkatkan prestasi setiap pelajar secara individu, prestasi mata pelajaran dan prestasi sekolah amnya dalam peperiksaan SPM 2016.

1 2 3 17